RPG Head

Headspace

Despre

Mă numesc Horia Marchean și blogul ăsta e locul unde pun într-o formă perferabil semi-organizată gândurile mele legate de jocurile de rol tradiționale (de aici încolo denumite întru veșnicie RPG-uri, de la role-playing games). Blogul ăsta o să fie foarte haotic și dezlânat, fiindcă el va încerca să țină pasul cu toate ideile care-mi trec prin cap pe tema asta, și fiindcă face cu mândrie parte din familia mai largă a blogurilor haotice și dezlânate.

Dacă nu știi ce sunt alea RPG-uri, poți să citești una-alta despre ele aici.

Bun. Acum că s-au cărat neofiții, două vorbe despre mine. Eu sunt GM de prin 2012-2013, am citit câteva RPG-uri, nu știu câte. Biblioteca de pe DrivethruRPG zice 448 de items, plus încă vreo câteva zeci luate din alte părți, în principiu Humble Bundle și site-ul celor de la Chaosium, mai nou. Ca experiență la masă, am ținut cu succes, în nici o ordine, Call of Cthulhu și Basic Roleplaying, D&D modern și old-school (prefer old-school), o grămadă de jocuri World of Darkness (Vampire: the Masquerade, Vampire: the Requiem, Hunter: the Vigil, World of Darkness, Chronicles of Darkness, și un început de Demon: the Descent), Numenera, Deadlands Noir, Mythras (aka RuneQuest 6, aka probabil cel mai bun RPG ever), Mothership, Zweihander, Stalker.

În momentul de față, am încercat cu grade diferite de succes să reduc numărul de jocuri la care mă gândesc, rămânând cu D&D old-school (sau OSR, cum vă place), Call of Cthulhu, Mothership, Mythras și Zweihander. Având în vedere că sufăr de o formă destul de intensă de game ADHD, în care am ajuns să enervez chiar și oameni care încă nu au jucat nimic cu mine prin frecventele schimbări și idei noi care-mi apar, ideea de a porni blogul ăsta a părut salvatoare pentru a și face ceva cu toate ideile alea, într-o-ncercare hail Mary de a-mi elibera măcar o parte din creier și de a avea toate chestiile astea undeva.

Vedem dacă-mi iese.